Pannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

Donderdag pannenkoekendag. Ik houd van pannenkoeken.  Vroeger bakte ik ze regelmatig als ik uit school kwam en mijn moeder nog aan het werk was. Sinds vorig jaar de poedersuiker en stroop ingewisseld voor vruchtenspread en agavesiroop. Inmiddels ook de tarwebloem ingeruild voor boekweitmeel en de melk voor kokosmelk. Resultaat: heerlijke pannenkoeken zonder schuldgevoel achteraf. Ik was helemaal vergeten een foto te maken, dus dit was de allerlaatste pannenkoek, terwijl het buiten al donker werd. Resultaat: niet zo’n heel smakelijke foto.

11007841_813051898743962_1809882277_n

100 gram boekweitmeel
4 eieren
300 milliliter kokosmelk
1 theelepel vanille
1 theelepel kaneel

Optioneel:
30+ kaas
Rozijnen
Appel
Champignons

1. Doe de meel, zout, vanille [ik gebruik vanillepoeder zonder suiker] en kaneel in een kom en meng stuk voor stuk de eieren erdoor tot een glad beslag
2. Voeg al roerende de kokosmelk toe. Beslag mag de dikte hebben van slagroom. Ik test het vaak bij de eerste pannenkoek en indien nodig voeg ik nog wat extra kokosmelk toe.
3. Optioneel: snijd de appel en champignons in kleine stukjes.
4. Klontje kokosolie in de pan, pan goed heet laten worden en het beslag over de pan verdelen tot een mooie egale pannenkoek.
5. Champignons bak ik meestal eerst voor in de pan, en voeg daarna het beslag toe. De appel en rozijnen strooi ik direct nadat ik het beslag in de pan heb gedaan toe. De kaas pas nadat ik de pannenkoek heb omgedraaid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s