Brownies

Chewy nutty brownie

Mijn schoonzusje bakte vroeger bijna ieder weekend brownies. Uit een pakje – alleen water toevoegen. Heer-lijk! Een gezonde variant van die easy peasy brownies zijn schaars – ze komen vaak niet eens in de buurt. Terwijl manlief Saar naar bed bracht deed ik een verwoede poging zelf een recept om te vormen tot iets ‘verantwoords’. Rudolph zijn versie van dit lekkernij werd mijn startpunt. Meestal vervang ik de roomboter door kokosolie, maar vandaag niet. Achteraf denk ik dat het qua smaak weinig verschil maakt in dit recept. Ofwel: volgende keer kies ik toch voor kokosolie. In de pure chocolade zit wel iets suiker, maar de cacaoboter in de chocolade is wel essentieel voor een lekkere chewy brownie.

11111330_1433355020294222_884552363_n

250 gram pure chocolade [85% Moser Roth, Aldi]
200 gram roomboter [of kokosolie]
4 eieren
300 gram kokosbloesemsuiker
500 milliliter kokosmelk
150 gram boekweitmeel [of 50 gram kokosmeel]
2 theelepels bakpoeder
flinke snuf zout
[wal]noten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet een vierkant of rechthoekig bakblik in en leg er een velletje bakpapier in.
3. Smelt de chocolade au bain marie, haal de kom van het vuur en roer de boter erdoor.
4. Klop de eieren schuimig en meng vervolgens de suiker door de eieren.
5. Roer de kokosmelk door het eimengsel.
6. Meng het meel met het bakpoeder en de zout. Zeef dit door het beslag.
7. Roer langzaam de chocolade door het beslag en schenk in het bakblik.
8. Strooi er wat walnootjes of andere noten over.
9. Bak de brownie in ongeveer 45 minuten gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s