Paastaartje

Kokosroomtaartje met aardbeitjes

Op Goede Vrijdag bracht ik met Saar een bezoek aan mijn ouders. Ditmaal wilde ik niet alleen met tekeningen van Sara aankomen, maar ook met iets van eigen maak. Dat werd dit taartje. Kon ik meteen de gele room uitproberen, die ik wilde gebruiken voor het aardbeienvlaaitje. Ik had enorm zin in een echt paastaartje. Zacht, zoet, romig en met vers fruit. Het was een uitprobeersel, maar een die zeer goed slaagde. Zelfs paps wilde een tweede stukkie.

11111441_718494688273977_503895566_n

Taart:
1/2 cup kokosmeel
1/2 cup agavesiroop
1/3 cup gesmolten kokosolie
4 eieren
1 el vanille extract [ik gebruikte 1 theelepel vanillepoeder]
1 theelepel appelazijn
1/4 theelepel bakingsoda
1/4 theelepel zout

Vulling:
6-10 aardbeitjes

Room:
1 blik kokosmelk
6 eigelen
1 ei
1 vanillestokje
1/4 cup maple syrop [naar smaak beetje extra]
snufje zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de droge ingredienten [meel, zout, bakingsoda, vanillepoeder] voor de taart in een kom.
3. Klop in een andere kom de natte ingredienten [azijn, eieren, kokosolie, agavesiroop].
4. Voeg de natte en droge ingredienten bij elkaar en meng tot een glad geheel.
5. Snijd de aardbeitjes in parten en lepel door het beslag.
6. Doe het beslag in een ronde vorm [ik gebruikte een vorm van 20 centimeter doorsnee].
7. Maak met een lepel of een schone vinger een kuiltje in het midden en halverwege rondom een diepe cirkel. Hier kun je straks als eerst de room in gieten.

8. Verwarm de kokosmelk in een pannetje – niet laten koken.
9. Roer de syrop, zout en het merg van de vanille door de melk.
10. Kluts in een schone kom de eigelen met het ei.
11. Roer heel voorzichtig de eieren door de melk. Blijf roeren, anders stollen de eieren.
12. Draai het gas laag en blijf regelmatig roeren. Na 15-20 minuten zal het de gewenste dikte hebben.
13. Haal de room van het vuur en laat het al roerende afkoelen om een vel te voorkomen.
14. Giet de room over het taartje. Als eerst in de kuiltjes. Daarna nog een dunne laag over het hele taartje.

15. Bak het taartje voor 20-30 minuten af in de oven. Controleer de gaarheid met een prikker.
Wordt de room donker, maar is de taart nog niet gaar? Zet de oventemperatuur dan iets lager.

11093107_467236356759731_1963432570_n

Gebruik de rest van de room voor een lekker aardbeienvlaaitje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s