Chocoladetaartje

Chocoladetaartje met cacaonibs en eigen gemaakte chocolade

10890498_1390394134598543_587119794_n

Soms moet je oma’s eens flink verwennen. Dat weet Saar. Daarom wilde ze graag een lekker taartje maken voor oma Poesje. Het werd deze heerlijk verantwoorde chocoladetaart.

Taartje:
50 gram kokosmeel
40 gram kokosolie
40 gram kokosbloesemsuiker
40 gram honing/agavesiroop/maple syrop
35 gram cacao
4 grote eieren
1/2 theelepel baking soda
2 theelepels-1 eetlepel vanille
cacaonibs naar smaak

Topping:
40 gram kokosolie
6 eetlepels cacao
4 eetlepels agavesiroop/maple syrop
1 eetlepel vanille
cacaonibs naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 175 graden [bij gebruik van honing op 160 graden].
2. Meng alle droge en natte ingrediënten eerst los van elkaar in twee aparte kommen.
3. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng tot een glad beslag.
4. Vet de bakvorm in met kokosolie en giet het beslag in de vorm.
5. Strooi naar smaak wat cacaonibs [of ander lekkers] over het beslag.
6. Bak af in de voorverwarmde oven in 20 minuten.
7. Laat het taartje afkoelen en verwarm ondertussen in een pannetje de kokosolie.
8. Voeg alle ingredienten voor de topping bij de gesmolten kokosolie [behalve de nibs]. Als alles goed gemengd is giet je dit over de inmiddels afgekoelde taart.
9. Strooi naar smaak wat cacaonibs/kokoschips of ander lekkers over de topping.
10. Even verder laten afkoelen in de koelkast, zodat de chocoladelaag goed hard wordt en… tast toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s