Variaties

Appelcake

10932225_773814726005257_916055351_n

1 basiscake beslag
1 appel
1 theelepel kaneel
optioneel: handje rozijnen

1. Maak het basisrecept.
2. Meng de kaneel door het beslag.
3. Naar eigen smaak [geweekte] rozijnen toevoegen.
4. Beslag in bakblik gieten.
5. Appel in smalle partjes snijden en met schil naar boven in het beslag schikken.
6. Afbakken zoals in basisrecept; 45-50 minuten op 160 graden.


Lemon poppyseed

1 basiscake beslag
1 citroen
1/4 cup maanzaadjes

1. Maak het basisrecept maar voeg 1/4 cup minder zoetstof toe.
2. Rasp de citroen en pers deze uit.
3. Voeg 1/4 cup citroensap toe aan het basisrecept, en naar smaak de citroenrasp. Meng dit goed door het beslag.
4. Voeg nu de maandzaadjes toe. En spatel door het beslag.
5. Beslag in de bakvorm gieten. Afbakken zoals in basisrecept.


Rozijnencake

1 basiscake beslag
1/2 cup gewelde rozijnen
optioneel 1/2 cup gedroogde vruchten/noten naar smaak

1. Maak het basisrecept.
2. Laat de rozijnen weken in lauwwarm water.
3. Spatel de rozijnen [en noten/vruchten] door het beslag.
4. Beslag in de bakvorm gieten en afbakken zoals in basisrecept.

Ideaal recept om mee te ontbijten/lunchen en aan te passen aan eigen smaak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s