De allereerste keer was deze cake op basis van kokosmeel nogal nat uitgevallen. Na verschillende pogingen en varianten op de basiscake heb ik inmiddels een eigen recept. Met vanille en iets zoeter dan het origineel.
Vanille cake
Basis:
3/4 cup kokosmeel
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel baking soda
3/4 cup kokosolie
1 cup honing/agavesiroop/maple syrop [naar eigen smaak, iets minder zoet kan ook]
5 eieren
2 eetlepels vanille
Lekker om mee te variëren !
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm in met kokosolie.
2. Smelt de kokosolie.
3. Meng in een kom de droge ingrediënten.
4. Meng de natte ingrediënten in een aparte kom met de mixer.
5. Voeg de droge mix bij de natte mix. Tip: zeef de droge mix boven de natte mix. Dit voorkomt klontjes – kokosmeel wil nog wel eens gemakkelijk klonteren.
6. Laat de mixer 6-8 minuten voluit draaien.
7. Voeg het beslag in de bakvorm en bak in 45-50 minuten af. Afhankelijk van je oven.
Ideale cake als broodvervanger/ontbijt/lunch
Kijk hier voor enkele variaties