Als ik niet aan het werk ben, sta ik in de keuken – met mijn bakhulpje Sara. Met name ’t weekend is voor mij het moment om een gezond taartje te bakken – al is van echt bakken soms niet eens zo zeer sprake – waar we de hele week nog van kunnen genieten.
#sugarfree
Ik bak/kook (geraffineerde witte) suikervrij. In plaats daarvan maak ik gebruik van agavesiroop, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, dadels of honing. De stevia staat in mijn kast te verstoffen – te bitter.
#tarwevrij #glutenfree
De meeste recepten zijn tarwevrij. Sommige ook vrij van gluten. Als ik toch tarwe gebruik, is het de volkoren variant.
#zuivelvrij
Mijn dochtertje en ik worden ieder najaar geplaagd door eczeem. Om die reden mijden we met name in deze periode zuivel. Gebruiken we toch zuivel, dan nemen we milde magere kwark of (volle of Griekse) yoghurt. In sommige recepten gebruik ik wel roomboter – gewoon, omdat ik het zo lekker vind.
#kokos
Kokosrasp, kokosmeel, kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokosmelk. Ik word er gelukkig van. Hoeveel lekkers valt er uit een product te halen!