Sara stelt vragen

Het is al even geleden. De vierde verjaardag van Sara. Het was een hectische tijd zo vlak voor haar verjaardag. Ze was net zus geworden. Bijna was het er bij ingeschoten om een boekje te schrijven voor Sara haar feestje. Maar. Het is gelukt.

Mijn oog viel op twee tekeningen op Sara haar slaapkamerdeur. Gemaakt door papa Lars. Sara stelt veel vragen – voornamelijk twee – en neemt niet ieder antwoord voor lief. Daarom had Lars het overzichtelijk gemaakt voor haar. ‘Papa, waarom doen mensen slechte dingen?’ Leg dat maar eens uit aan een kind van bijna vier. Met een stift en een groot vel papier deed Lars een poging. En Sara leek er genoegen mee te nemen.

‘En waarom gaan mensen naar het buitenland?’ Verschillende vrienden zijn voor langere of kortere tijd naar het buitenland vertrokken om mensen bekend te maken met Jezus, mensen te ondersteunen in Zijn naam. Ook hier zorgden de stift en het papier weer voor een overzichtelijk aannemelijk antwoord.

In ‘Sara stelt vragen’ komen deze twee vragen aan bod. Eigenlijk hoefde ik er ditmaal niet zoveel moeite voor te doen. Ik maakte Lars zijn tekeningen na, schreef zijn antwoorden uit en voilà… Net op tijd af voor het verjaarsfeestje.

En nu, bijna acht maanden later kan ook jij het boekje inzien. Het boekje voor haar vijfde verjaardag zal sneller beschikbaar zijn. Sara weet al precies wat er in moet komen te staan. Dus. Over vier maanden komt Sara haar allereerste echt eigen boekje uit. Ik ben benieuwd!

Lees hier ‘Sara stelt vragen’