Update #9

Nieuwe uitdagingen

Inmiddels is hij al enkele weken uit. En uitverkocht – voor zo ver dat kan met een gratis gemeentemagazine. In elk geval is de voorraaddoos leeg. De uitgave is verspreid onder gemeenteleden en andere geïnteresseerden. Nog niet eerder was dit in zo’n korte tijd het geval. Je leest het laatste Loofblad hier.

Sinds een paar weken – het nieuwe schooljaar – sta ik voor een nieuwe uitdaging. Ik ben docent Nederlands. Iedere maandag en woensdag sta ik voor de klas als mevrouw Van der Ven. Ik mag de leerlingen van de ICT-opleiding aan Landstede het nut doen laten inzien van de lessen Nederlands. Het gros van de leerlingen neemt dit tot nu toe van mij aan, een klein deel gaat het dialoog aan en probeert mij het tegendeel te bewijzen. Docent Nederlands. Dit betekent dat ik binnenkort ook start met een nieuwe studie om mijn bevoegdheid te behalen. Een meerjarentraject.

Noemenswaardig: ondanks dat ik nog maar een paar weken verbonden ben aan Landstede en voor veel collega’s een onbekende mag ik morgen een workshop geven tijdens de professionaliseringslob. Een trainingsmiddag voor alle docenten Nederlands, Engels en Rekenen. Een workshop Creatief Schrijven. Heel tof. Aangezien ik dit vak tijdens mijn opleiding Journalistiek geweldig vond om te volgen. Het helpt buiten de gangbare kaders te denken. Een originele invalshoek te vinden en het cliché te ontwijken. Benieuwd wat ik mijn mededocenten  voor opdracht meegeef? Of zelf aan de slag met creatief schrijven; Workshop – Creatief schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s