Update #8

Narcissen

Saarnarcissen

De school is uit. De jas aan.
Saar en mama lopen naar huis.
Ze lopen langs een veldje vol gele bloemen.
“Kijk eens, Saar”, zegt mama. “Wat een mooie bloemen!”

Saar schudt haar hoofd en stampt haar voet.
“Dat zijn geen bloemen, dat zijn na-sissen!”
Mama knikt. “Mooie gele narcissen.”
“Ik houd van na-sissen.” Saar plukt een narcis.

“Na-sissen zijn geel. Ik vind geel zó mooi!”
“Wie heeft de narcissen gemaakt?,” vraagt mama.
Saar denkt na. “De He-je Jezus!”
“Dank u wel voor de narcissen, Jezus,” zegt mama.

De krokussen verdwenen en daar was opeens het veldje geel gekleurd van de narcissen. Saar kon haar geluk niet op. Iedere keer als we langs een strookje narcissen kwamen, moest er toch zeker een handje vol mee naar huis. Inmiddels zijn de narcissen bijna uitgebloeid en maken ze alweer plek voor nieuwe bloemen. Bloemen waar ik de naam niet van weet. Of bloemen die Saar liever gewoon gele bloemen noemt, en geen paardenbloemen of boterbloempjes. Verwarrend al die gele bloemen.

Saar geniet van de natuur. En daar geniet ik dan weer van. Haar verwondering. Hoewel ik niet een heel groot liefhebber ben van geel, ga ik deze kleur wel steeds meer waarderen. Kleur van de lente. Alles is weer in bloei. Sara ook. Nog een maand en Saar is drie. Om die reden klim ik weer in de pen. Ik poog ook voor haar derde verjaardag een leuke verjaardag give-away te schrijven. Vol prachtige uitspraken van Saar. Het afgelopen jaar was genieten. En hopelijk blijft dat nog een tijdje zo. Blijft de peuterpubertijd op afstand.

De afgelopen weken zijn er aardig wat recepten op de site verschenen. Heb je een recept uitgeprobeerd? Laat het me weten! Mijn tip voor deze week? Woensdag wordt het warm – 22 graden voorspeld – en dat vraagt om een fris en fruitig taartje. Het aardbeienvlaaitje (en dan vooral de mini versie) of de lemon bars zullen extra lekker smaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s