Column #4

Nesteldrang

Hebban olla vogala nestas hagunnan, hinase hic anda thu

‘Alle vogels zijn aan het nestelen, behalve jij en ik; waar wachten we nog op?’ En dan opeens heb je het: nesteldrang. Het uitzicht vanuit de woonkamer op twee Vlaamse gaaien die samen aan hun nestje bouwen versterkt mijn opruimdrift. Langzaamaan wordt overduidelijk dat er wat staat te veranderen.

Afgelopen weken zijn we twee stappen dichterbij de komst van ons kindje gekomen. (Schoon)zus #1 beviel van de allermooiste tweeling, en acht dagen later beviel zus #2 van een ‘Schitterend Loflied’ (aldus de betekenis van de naam). Tsja, en dan komt het opeens dichtbij. Zo dichtbij dat ieder rommeltje en stofje in huis voor grote innerlijke onrust zorgt. De Vlaamse gaai die af en aan met takjes aan komt vliegen doet mijn alarmbellen rinkelen. Het huis moet klaar worden gemaakt voor de komst van ons kindje!

Slachtoffer #1 van mijn nesteldrang is de slaapkamer. We zijn inmiddels vertrouwd geraakt met het wiegje dat naast ons bed staat, opgemaakt en al. Klaar voor het moment dat er een klein mini mensje in komt te liggen. De commode vraagt daarentegen de nodige aandacht. De dekentjes, kleertjes en hydrofiel luiers worden gesorteerd voor de was. Alles moet op de juiste temperatuur worden gewassen, om daarna alle overgebleven ‘bacteriën’ te doden met het strijkijzer. Ik doe natuurlijk alles voor ons kindje. De stoflaag en rommel op de commode – die al sinds het begin van de zwangerschap dienst doet als make-up tafel – is schrikbarend. Na een dag hard werken voel ik mij allerminst voldaan. Bij het neerploffen op de bank valt mijn oog op de woonkamer. Hier is nog veel werk te verrichten.

Op Tweede Paasdag vond ik het tijd worden om de box een plekje te geven in de woonkamer. Nu – the day after – heb ik er misschien een heel klein beetje spijt van. Het heeft mijn nesteldrang nog meer aangewakkerd. Werkelijk alles staat mij in de weg. Met een snelle hand heb ik de grootste schade weten op te ruimen. Ik heb mijzelf plechtig beloofd morgen de bezem er letterlijk en figuurlijk door te halen.

In de badkamer knijp ik nog maar even een oogje toe. Dat komt later wel. Op dit moment heb ik voornamelijk nestdrang. Wat zal ik lekker slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s